Discipline

  • Muziek
  • Theater

Leeftijd

Locaties

Bugel

Franeker, Harlingen, Onbekend, St.annaparochie, Tzum, Tzummarum, Wjelsryp Piet Visser, Syde van der Ploeg, Tjipke Pasma, Bert Liefers, Marten Miedema, Andries Kramer

 

Prijs berekenen

Bereken de prijs voor deze cursus
Locaties & inschrijven

Met zijn warme geluid is de bugel is verrassend veelzijdig. Bij allerlei muziekstijlen hoor je deze koperblazer terug, bijvoorbeeld in een harmonie, fanfare of bigband.

Het ronde geluid van de bugel, die ook wel flügelhorn wordt genoemd, dankt hij aan zijn vorm. Hij heeft bijvoorbeeld ruimere bochten dan familielid de trompet. Hij is trouwens ontworpen door Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon.

Een bugel heeft meestal drie ventielen. Omdat niet alle tonen met de ventielen zuiver te treffen zijn, is bij veel bugels op de derde ventielbuis een zogeheten trigger geplaatst, die een variabele extra verlenging geeft om de toon zuiver te krijgen. Er zijn ook bugels zonder trigger, maar met een vierde ventiel (kwartventiel).

Locaties & inschrijven

Geef je voorkeuren voor deze les aan m.b.v. onderstaande velden. Voor definitieve plaatsing en tijden wordt na je registratie altijd van te voren contact opgenomen.