Hoe ouder de gitaar, hoe mooier de muziek!

19 juli 2023

Gitaardocent Wim de Vrij gaat met welverdiend pensioen.

Wim de Vrij gaat na 42 jaar met pensioen en is afgelopen dinsdagmiddag na een feestelijke lunch volop in het zonnetje gezet. Mooie woorden van Berni Dijkerman en Tjipke Pasma, warme wensen van collega’s, cadeaus en muzikale meesterwerkjes speciaal voor Wim inclusief zang en dans.  Vrolijke terugblikken van Alfred Jodocus Kwak concertjes tot dansmoves en bewondering voor zijn tomeloze energie.  Voor Wim is muziek de moedertaal van het hart.

Na een glansrijke carrière van maar liefst 42 jaar heeft Wim de Vrij van zijn geliefde Muzieklokaal in St. Annaparochie afscheid genomen. Als gitaardocent heeft Wim generaties leerlingen geïnspireerd en begeleid, en was betrokken bij de totstandkoming van het huidige Seewyn kunsteducatie. Wim begon zijn muzikale avontuur bij muziekschool Het Bildt en heeft zijn expertise gedeeld bij Muzarthe en sinds 2019 bij Seewyn. Gedurende zijn hele loopbaan stond Wim bekend als een zeer betrokken en enthousiaste gitaardocent die het beste uit zijn leerlingen wist te halen. Dit werd overduidelijk tijdens zijn slotconcert op zaterdag 15 juli in MFC Ons Huis, waar hij niet alleen lesgaf, maar ook vele concerten en lezingen heeft georganiseerd.

Tijdens dit bijzondere optreden kreeg het publiek een uniek kijkje in de opbouw van Wims gitaarlessen aan de hand van optredens van zijn leerlingen. Van beginners tot vergevorderde leerlingen, elke fase werd belicht met uitleg over de aangeleerde technieken en ondersteund door zorgvuldig gekozen muziekstukken. Het repertoire was divers en omvatte alles van Advocaatje en ballads tot volksmuziek en zelfs Metallica.

We willen Wim hartelijk bedanken voor zijn onschatbare muzikale bijdrage aan NW-Friesland en wensen Wim een pensioen vol nieuwe avonturen en blijvende muzikale passie.
Waar woorden te kort schieten spreekt de muziek.


(foto: Berni Dijkerman)
 

(foto: Saco van der Laan)