Muziek maken voor Iedereen

18 september 2023

Jouw Moment bij het Nij Talint Orkest!

De tonen van de eerste repetitie van het Nij Talint Orkest in Waadhoeke en Harlingen zijn bijna te horen. Deze unieke kans biedt volwassenen de mogelijkheid om, zelfs zonder enige muzikale achtergrond, in een orkestomgeving een blaas-, slagwerkinstrument of melodisch slagwerk zoals Marimba en Xylofoon te leren bespelen.

Dankzij een ambitieus initiatief van Seewyn Kunsteducatie, Mear Mei Muzyk en lokale muziekverenigingen zullen op 30 september en vervolgens op 6 en 14 oktober de noten door beide gemeenten weerklinken. Misschien heb je al een flyer in je brievenbus ontvangen of een poster gezien die je uitnodigt om deel te nemen. Marianne Zijlstra-Hoek, een van de drijvende krachten achter het initiatief, deelt enthousiast: “We zijn verheugd te zien dat al 65 mensen zich hebben ingeschreven, en we hopen op nog meer aanmeldingen. Dit initiatief sluit duidelijk aan bij een behoefte, en het enthousiasme voor de eerste repetitie is overduidelijk aanwezig.'”

De oprichting van het Nij Talint Orkest is zes jaar geleden in Stavoren begonnen, vanuit een verlangen van ouders om, net als hun kinderen, muziek te maken. Het concept, bedacht door de Sneker dirigent en musicus Guus Pieksma, heeft zich inmiddels over het land verspreid en telt talloze succesverhalen. Pieksma benadrukt de laagdrempeligheid van het initiatief: “Muzikaal talent zit in iedereen. Het is onze taak om dat samen te ontwikkelen. De vreugde die mensen ervaren wanneer ze voor het eerst een noot spelen, is onvergelijkbaar.”

Deelnemers krijgen een ruime keuze uit instrumenten, van de bugel tot de klarinet, en van de trommel tot de marimba. Ze worden begeleid in hun muzikale reis. Nieuwe muzikant Ron (56), die begonnen is bij Nij Talint en nu bugel speelt in een Mienskipsorkest, deelt zijn ervaring: “Het is een geweldige gelegenheid om muzikale dromen waar te maken. Het samenspel en de positieve sfeer hebben me volledig betoverd.”

Dus of je nu een oude hobby nieuw leven in wilt blazen, nieuwe vrienden wilt maken of gewoon een passie voor muziek hebt, het Nij Talint Orkest is jouw kans! Meld je aan en beleef het plezier van samen muziek maken. Voor meer details en aanmeldingen, bezoek www.seewyn.nl/nij-talint-orkest of neem rechtstreeks contact op via beheer@seewyn.nl. Doe je mee, bij een prachtig selectie muziekverenigingen in de regio ben je van harte welkom!