Leerlingen in Dronrijp schitteren tijdens Blaaslessen en Eindpresentatie!

19 oktober 2023

Op de drie basisscholen in Dronrijp, IKC it Anker (2 groepen), RKBS Sint Radbodus en OBS De Romte, hebben de leerlingen de afgelopen 6 weken genoten van blaaslessen. Deze muzikale reis werd begeleid door de enthousiaste docenten van Seewyn Eric Roelofsen (P-bones) en Luc Feikens (saxofoons). De lessen vonden plaats in de BSO-ruimte van it Anker en we zijn zeer dankbaar voor de ruimte die voetbalvereniging Dronrijp ter beschikking heeft gesteld voor de individuele repetities van de verschillende instrumentgroepen. Eric Roelofsen zijn vaardigheid om geluiden tot leven te brengen, van vliegtuigen tot Formule 1-racewagens, maakte de muzieklessen onweerstaanbaar.

Afgelopen dinsdag was het moment suprême: de eindpresentaties. Ouders, verzorgers en schoolgenootjes waren uitgenodigd om te komen luisteren en kijken naar de resultaten van de leerlingen. Rosanne en Ellis schitterden op hun gebogen sopraansaxofoons en lieten daarmee zien (en horen) wat je kunt bereiken met wat meer ervaring met muziekles. Beide jonge muzikanten zijn al geruime tijd met veel enthousiasme lid van “Count me in!”, het bigbandjeugdorkest onder leiding van Anton Huizenga van muziekvereniging Kunst en Genoegen in Dronrijp.

Tijdens de eindpresentatie in De Romte hebben we uiteraard gezorgd voor een kleine impressie in beeld en geluid. Muzieklessen in de klas dragen niet alleen bij aan muzikale vaardigheden, maar ze bevorderen ook teamwork, zelfexpressie en de ontwikkeling van creativiteit bij leerlingen. Het is inspirerend om te zien hoe deze scholen zich samen met Seewyn Kunsteducatie inzetten voor een rijke en veelzijdige onderwijservaring waarbij muziek een sleutelrol speelt.