Discipline

Leeftijd

Locaties

Algemene Muzikale Vorming (AMV)

AMV (Algemene Muzikale Vorming) is speciaal voor kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool en wordt door Seewyn gegeven onder schooltijd.

AMV 

  • maakt muziek begrijpelijk en toegankelijk;
  • draagt bij aan een beter (muzikaal) inzicht en geheugen;
  • stimuleert gehoorontwikkeling;
  • leert muziek als taal te herkennen;
  • en stimuleert het groepsgevoel en zelfvertrouwen.

Met een compleet vernieuwde lesmethode als leidraad maken kinderen kennis met de grondbeginselen van muziek. Het gevoel voor maat en ritme wordt ontwikkeld, evenals dat van gehoor en geheugen. Ritmisch en melodisch slagwerk is daarbij een hulpmiddel. Een cymbaal of klokkenspel in de lessen bespeeld door de kinderen. Het aanbieden van muziektheorie vindt speels plaats. Vanuit het zingen wordt de les opgebouwd.

Het vervolg op AMV is Muziekmix.

Muziekmix 
Muziekmix is bedoeld voor kinderen van groep 5 op de basisschool die in groep 4 AMV hebben gevolgd. De lessen zijn een mix van muziek maken en muziek leren. Kinderen zingen en spelen op instrumenten (keyboard, ukelele, blokfluit) en werken aan maat/ritmegevoel, gehoor, muzikale begrippen en noten lezen. Daarmee is Muziekmix de ideale voorbereiding om later een instrument te gaan bespelen.

Muziekmix is een heel jaar lang elke week muziekplezier na schooltijd. De lesreeks bestaat uit drie periodes van twaalf weken. De lessen kunnen worden gevolgd op diverse basisscholen (na schooltijd) en andere locaties.