Ruimtegeluiden als Muzikale Inspiratie!

7 oktober 2023

Tijdens het Weekend van de Wetenschap transformeerde Mark Wagenaar de bovenverdieping van Seewyn in een kosmisch wonderland, compleet met sterren en planeten. Het doel? Een auditieve workshop genaamd “Sounds uit de Ruimte” die de deelnemers meenam op een sonische reis door het heelal.

Deelnemers kregen de kans om met Mark aan de slag te gaan en spannende ruimtegeluiden te ontdekken. Maar daar bleef het niet bij: iedereen mocht zijn of haar eigen soundscape samenstellen met deze buitenaardse geluiden. Hoewel de opkomst minder was dan verwacht, bood dit juist een unieke kans. Mark kon de deelnemers voorzien van extra uitleg en persoonlijke begeleiding. De workshop maakte ook gebruik van moderne technologie; deelnemers konden verschillende apps op tablets gebruiken om hun soundscapes te verrijken en te manipuleren.

Wat vonden de deelnemers van deze buitenaardse muzikale ervaring? In één woord: “cool” Het is duidelijk dat de workshop niet alleen educatief was, maar ook een bron van inspiratie voor iedereen die de wondere wereld van ruimtegeluiden wilde verkennen.