Seewyn kijkt terug op geslaagde Expeditie NEXT in Franeker

9 mei 2022

Seewyn deed op vrijdag 6 mei mee aan Expeditie NEXT, het wetenschapsfestival voor kinderen in Franeker. Ingrid, Rixt en Pien, talentvolle dwarsfluitleerlingen van Gonny Roelofsen, speelden bij de drie lezingen van drs. Marlijn Janson over muziek en het brein. De presentaties van Marlijn bij Mollema Music World en de optredens van Ingrid, Rixt en Pien trokken veel publiek.

Marlijn werkt op de Vrije Universiteit Amsterdam en doet onderzoek naar wat muziek doet met de hersenen. Ze vindt vooral de ontwikkeling van kinderen op de basisschool interessant. Momenteel is ze bezig met groot landelijk onderzoek naar effecten van digitaal muziekonderwijs op denkprocessen en sociaal gedrag bij kinderen op de basisschool.

Verder was onze leslocatie in Franeker een backstageplek voor drie andere groepen die optraden op NEXT: de Sternse Slotlanders, Drumfanfare DSG en de dansers van Sync-lab.

Ingrid, Rixt en Pien en hun ouders hebben genoten van de dag. De drie dames vonden het aanvankelijk best spannend, maar vooral erg leuk om mee te doen aan zo’n groot evenement. Zo liet de moeder van Rixt weten: “Een ontzettend leuk festival waar we als gezin van genoten hebben. Ook Rixt vond het geweldig om mee te doen en op te treden.”