Discipline

Leeftijd

Locaties

Jantsje Westra

Jantsje Westra behaalde in 1996 haar Bachelor aan het Conservatorium te Alkmaar. Sindsdien is zij werkzaam als saxofoondocent bij Kunstencentrum Seewyn (voorheen Ritmyk).

De laatste jaren is ze tevens actief als klarinetdocent. Ze vindt het belangrijke leerlingen de tools aan te reiken teneinde gedegen saxofoon en klarinet te leren spelen. Het oplossen van technische problemen geeft zoveel meer muzikaal speelplezier. Onnodige technische beperkingen belemmeren je in je plezier hetgeen je in het muziek maken kan beleven. Belangrijk is dat de les aansluit bij de potentie, smaak en ambitie van de leerling. Wel is het zo dat het aanreiken van het juiste materiaal je stimuleert om je steeds verder te ontwikkelen. Tijdens haar lessen begint Jantsje reeds snel met het begeleiden van saxofoonwerken op de piano. Samenspelen geeft zoveel meer plezier, en mogelijkheden qua leermomenten. Bovendien staat de leerling dan echt centraal op dat moment.

Naast het lesgeven is Jantsje op pro deo basis orkestmanager en realisator en coördinator betreffende nationale en internationale samenwerkingsprojecten met het Frysk Fanfare Orkes/Frisian Symphonic Wind Orchestra. Door het spelen bij dit orkest als muzikant en solist blijf je zelf actief als musicus.

Daarnaast biedt deze kweekvijver voor jong talent veel mogelijkheden qua ontwikkeling voor de jeugd en talentvolle leerlingen. Veel van haar leerlingen kregen de kans zich muzikaal te ontwikkelen binnen dit orkest.  Zowel als docent en als organisator is haar enthousiasme de laatste 25 jaar binnen deze branche onverminderd gebleven. Jantsje is ook docent bij kunstencentrum Atrium Sneek.


 

SISaxfoon

Saxofoon

39

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Franeker - Sjaardemastr 1, Sint Annaparochie, Harlingen - MFC Het Vierkant, Dronrijp - MFA

Meer informatie

SIKlarinet

Klarinet

39

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Franeker - Sjaardemastr 1, Harlingen - MFC Het Vierkant

Meer informatie