Discipline

Leeftijd

Locaties

Reinou van der Veen

Precies 50 jaar geleden werd Reinou verliefd op de accordeon. Haar vriendin speelde al een liedje en dat wilde Reinou ook leren. Na een klein jaar kwam ze in het jeugdorkest van het Leeuwarder Accordeon Ensemble en daar ontdekte ze haar passie voor samenspelen. Nog steeds speelt Reinou in een Accordeon Kwartet Variabile en het Brouwer’s Accordeon Orkest.

Na de middelbare school ging ze naar de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden waar ze heeft genoten van een prachtige studietijd. Van het instrument, dat zo mooi klinkt in zoveel verschillende muziekstijlen zoals Tango, volksmuziek en ook popmuziek,  wilde ze niet alleen zelf genieten maar door middel van lesgeven ook overbrengen op haar leerlingen.

In 1991 slaagde ze voor haar diploma docerend musicus accordeon aan het, zoals het nu heet, Prins Claus Conservatorium, in Groningen.
Reinou geeft nog altijd met veel plezier les op accordeon en trekharmonica aan het kunstencentrum Atrium in Sneek (sinds 1990) en Seewyn (sinds 1994). Ook is zij dirigent van het accordeonorkest in Sneek en werkt zij als AMV, Muziekmix en vakleerkracht muziek aan diverse basisscholen.


 

SIAccorde

Accordeon

37

Dinsdag, Donderdag

Franeker - Sjaardemastr 1, Harlingen - MFC Het Vierkant

Meer informatie

SITrekharm

Trekharmonica

37

Dinsdag, Donderdag

Harlingen - MFC Het Vierkant, Franeker - Sjaardemastr 1

Meer informatie