Doe mee aan De Muziekwedstrijd

17 september 2023

Evenals voorgaande jaren attenderen we graag iedereen op De Muziekwedstrijd 2023 van het Prinses Christina Concours! Deze leuke, laagdrempelige online wedstrijd staat open voor kinderen uit Nederland en Vlaanderen van 4 t/m 12 jaar. Deelnemers mogen een filmpje insturen van maximaal 4 minuten. Alle instrumenten en muziekstijlen zijn welkom: van klassiek en jazz tot pop en wereldmuziek. En van gamelan en gitaar tot pannen en deksels. Niets is te gek, als er maar muziek in zit. Meedoen is voor leerlingen altijd een leuke en leerzame ervaring. Aanmelden voor de wedstrijd kan nog tot en met 15 oktober. Bekijk de website voor inspiratie en voor alle informatie.

Jonge muzikanten kunnen meedoen in 3 categorieën:
• Categorie 1 (4 t/m 8 jaar)
Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
• Categorie 2 (9 t/m 12 jaar)
Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
• Categorie 3 (4 t/m 12 jaar)
Grote(re) groepen (vanaf 6 kinderen)

Prijzen & jury:
Tijdens De Muziekwedstrijd regent het prijzen. Niet alleen de allerbeste inzendingen worden beloond. Zo bestaan er speciale prijzen voor beginnende muzikanten, voor de meest originele inzendingen en het meest muzikale spel. Ook zijn er aanmoedigingsprijzen te winnen. Alle inzendingen worden bekeken door een professionele jury en iedereen ontvangt persoonlijke feedback. Bekijk hier een overzicht van alle prijzen.

De Muziekdag:
Op zondag 26 november wordt De Muziekwedstrijd afgesloten met een feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht. Dit is een dag vol met muzikale activiteiten, optredens van prijswinnaars en natuurlijk de officiële prijsuitreiking.