Musisearje is as sjongen troch it ynstrumint!

29 januari 2024

Het Nij Talint Orkest, een bekend fenomeen in de muziekwereld van Harlingen en Waadhoeke, heeft een belangrijke transformatie ondergaan. Voortbordurend op hun succesvolle fundament, transformeren de orkesten nu tot het Mienskipsorkest. Deze verandering symboliseert niet alleen een nieuwe benaming, maar ook een verrijkte missie: het samenbrengen van mensen door de verbindende kracht van muziek.

In Sint Annaparochie, waar een toegewijde groep deelnemers zich heeft verzameld, neemt Tjipke Pasma de orkestleidersrol over. Als ervaren kracht van Seewyn Kunsteducatie, brengt Pasma waardevolle expertise en inzicht, cruciaal voor de groei van het orkest. Hij neemt de baton over van Eric Roelofsen, die de basis van gezamenlijk muziek maken heeft gelegd.

Vanaf de start waren de deelnemers buitengewoon enthousiast en leergierig. Pasma’s aanpak, met gedetailleerde uitleg over muzikale termen zoals ‘fermate’, draagt bij aan een intensere muzikale ervaring. Zijn stelling “musisearje is as sjongen troch it ynstrumint” spreekt sterk tot de verbeelding van de groep. Met aandacht voor brede, langgerekte noten en een focus op uitblazen, volgt een uitleg over de ‘hartslag’ van de muziek.

Het Mienskipsorkest, actief in Franeker, Harlingen en Sint Annaparochie, biedt een unieke kans voor muziekenthousiasten. Onder begeleiding van Syde van der Ploeg, Luc Feikens en Tjipke Pasma krijgen deelnemers de gelegenheid hun muzikale vaardigheden te verfijnen en hun repertoire te vergroten. Het orkest is toegankelijk voor iedereen met basiskennis van een muziekinstrument en die de passie voor gezamenlijk muziek maken wil herontdekken.

Voor informatie:
Seewyn Kunsteducatie
Marianne Zijlstra-Hoek | 06-44196146 | beheer@seewyn.nl