Muzikaal Spektakel van Nij Talint Orkest Imponeert in Sint Annaparochie

24 december 2023

Een onvergetelijke muzikale ervaring werd zaterdag beleefd in Sint Annaparochie, toen het Nij Talint Orkest niet alleen de harten van familie, vrienden en muziekliefhebbers raakte, maar ook een overweldigende belangstelling wist te wekken. Deze bijzondere middag, mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking tussen lokale muziekverenigingen, Mear Mei Muzyk en Seewyn Kunsteducatie, markeerde het hoogtepunt voor groep fantastische nieuwkomers in de wereld van blaas- en slagwerkinstrumenten.

Onder leiding van Eric Roelofsen, die sinds september wekelijks inspirerende repetities leidde, groeide het Nij Talint Orkest uit tot een prachtige eenheid die het publiek verblufte. De deelnemers straalden in een mooie orkestopstelling in de Rembrandtzaal van Ons Huis. Nieuwe vriendschappen ontstonden, langgekoesterde dromen werden werkelijkheid en schijnbaar onmogelijke doelen werden bereikt.

In aanwezigheid van Wethouder Dijkstra werd het orkest overladen met steun en aanmoediging. Eric presenteerde met flair het concert en gaf inzicht in de toegepaste muziekmethode en de betekenis van noten en tonen. Van het uitdagende “Bands&Friends” tot het meeslepende “In München steht ein Hofbrauhaus”, het repertoire bracht zowel het publiek als de musici in een feestelijke stemming.

Wethouder Jan Dijkstra van Gemeente Waadhoeke benadrukte het belang van muziek en cultuur in de gemeente en prees alle betrokkenen. Hij verwees naar zijn eigen muzikale opkomst bij het afscheidsfeest van Berni Dijkerman om te onderstrepen dat muziek maken werkelijk een kunst is. Gemeente Waadhoeke, rijk aan cultuur, beschouwt Seewyn Kunsteducatie als een waardevolle partner om dergelijke muziekprojecten te verwezenlijken.

Roose Vromans deelde haar persoonlijke triomf over het overwinnen van haar overtuiging dat ze geen muziek kon maken vanwege dyslexie en het lezen van noten. Als deelnemer van het Nij Talint Orkest ontdekte ze nieuwe manieren om noten te begrijpen en boekte ze aanzienlijke vooruitgang in het bespelen van de Bugel na slechts acht lessen. Haar toewijding, gesteund door haar partner en de vreugde van wekelijkse vooruitgang, hebben bijgedragen aan haar persoonlijke succesverhaal. Haar ervaring bevestigt dat het nooit te laat is om nieuwe vaardigheden te leren, en ze straalt nu van trots omdat ze noten kan lezen.

Het slotconcert markeerde niet het einde, maar eerder een nieuw begin. De passie voor muziek blijft en het Nij Talint Orkest gaat verder als Mienskipsorkest. Voor iedereen die de wereld van muziek wil ontdekken, biedt Seewyn Kunsteducatie een uitgebreid scala aan muzieklessen, begeleid door ervaren docenten die je graag meenemen op jouw eigen muzikale ontdekkingstocht.