Seewyn Kunsteducatie schitterde tijdens de tweede editie van de Midnightwalk

9 december 2023

Anita en Alie, twee vrijwilligers, hebben zich ingezet voor de voorbereidingen van de Midnightwalk in Franeker. Ze hebben flink geholpen om de Seewyn-locatie om te toveren tot een artistieke ervaring voor de wandelaars. Samen met Roose Vromans onze cultuurmakker is er hard gewerkt aan fluorescerende geschilderde vormen die oplichten onder blacklight in de spaarzaam verlichte gangen van Seewyn.

De Midnightwalk draaide om samenzijn, het herontdekken van Franeker, het ondergaan van cultuur en vooral gezelligheid. Velen begonnen in kerstverlichte poncho’s met een mix van warme chocolademelk en een vleugje rum aan de feestelijke start van de verrassende wandelroute van 7 kilometer. Voor meer dan 1700 wandelaars was afgelopen zaterdagavond een prachtige gelegenheid om Franeker opnieuw te beleven en nieuwe plekken te ontdekken.

Seewyn Kunsteducatie is gehuisvest in een monumentaal voormalig stadsarmenhuis uit 1785 op de plek van het voormalige Sjaerdemaslot. Tijdens de Midnightwalk waren de deuren open voor alle deelnemers, zodat zij het prachtig kunstzinnig gedecoreerde gebouw konden verkennen. De sfeer was fantastisch! Het opgewekte repertoire van het Nij Frysk Saxofoankwartet zorgde zelfs voor enkele danspasjes. Voor sommigen was dit een eerste kennismaking met Seewyn Kunsteducatie, terwijl het voor velen een terugblik was op warme herinneringen aan de oude muziekschool.