Discipline

  • Beeldend
  • Muziek
  • Theater

Leeftijd

Locaties

Luistercursus Klassieke Muziek

FRANEKER, ST.ANNAPAROCHIE Rudolf R. Nammensma 4 lessen 1 uur 45 minuten 1x per week maandag Lestijden & inschrijven
Prijs € 33,06 (= € 8,27 per les)
Cursusbedrag is inclusief 21% BTW. Cursisten jonger dan 21 jaar betalen geen BTW.

Tijdens vier avonden bezoek je in beeld en geluid de brandpunten van de klassieke muziek. Muziekkenner en veelgevraagd spreker Rudolf Nammensma brengt in theater De Koornbeurs in Franeker op een onderhoudende en laagdrempelige manier fascinerende klankwerelden tot leven.

12 februari: De wereld van Frederic Chopin
Waar komen zijn walsen en mazurka’s vandaan? Voor wie schreef hij ze? En hoe worden ze door verschillende pianisten vertolkt?

26 februari: Grandioze muziek voor een imposante kroning (Händel)
Händel werd Brits staatsburger om de kroningsmuziek voor George II te mogen schrijven. Hoe zit zo’n kroningsgelegenheid muzikaal in elkaar? Wie gingen Händel voor? En waarom ging hij oratoria schrijven? En Messiah, hoe ging die in première?

4 maart: Montserrat Caballé, een diva uit Barcelona
Ze stond naast Freddie Mercury, telefoneerde met Maria Callas en bracht het publiek met haar stem in vervoering. De laatste diva uit de operageschiedenis, specialist in het zingen van belcanto-repertoire. Beleef haar in een aantal van haar grootste momenten en ervaar dat ze meer zong met Mercury dan het nummer ‘Barcelona’.

18 maart: De filmmusicals van Rodgers en Hammerstein
Duik in de wereld achter filmmusicals als The King and I en Oklahoma. Van de laatste zijn twee versies opgenomen. Met dezelfde spelers/zangers. Je krijgt onder meer delen uit de minder bekende versie te zien. En zongen de musicalacteurs hun rollen zelf?

Lestijden & inschrijven

FRANEKER Maandag 19:30 - 21:15 (1,75 uur) 05/10/2020 4 lessen (1x per week) Inschrijven