Discipline

Leeftijd

Locaties

Veelgestelde vragen

Is iedereen welkom bij Seewyn?
Ja. Seewyn is voor alle leeftijden. Of je nu ervaring hebt met muziek maken, schilderen of theater of je wilt ermee beginnen: iedereen is welkom op de vele leslocaties van Seewyn.

Zijn er bij muziekles examens?
Ja, maar examen doen is een vrijwillige keuze en niet verplicht. Wij kennen twee certificaten: het praktijk- en theoriecertificaat. Wanneer je die hebt behaald, krijg je een prachtig diploma. We onderscheiden vier niveaus: A, B, C en D. In de regel gaan leerlingen eens in de twee jaar op voor een examen.

Moet ik AMV hebben gevolgd voordat ik les kan krijgen op een instrument?
Nee. Algemene Muzikale Vorming (AMV) is voor kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool. Ben je ouder en heb je geen AMV-les gehad, dan kun je gewoon muziekles volgen. De ‘rijpheid’ van kinderen speelt wel een belangrijke rol. Kinderen kunnen soms eerder dan gebruikelijk beginnen. We laten vroege talenten eerst een intake bij een docent doen.

Is noten kunnen lezen noodzakelijk voor muziekles?
Nee. Muziekles heeft diverse invalshoeken. Dit betekent dat je ook iets na kunt spelen door te luisteren, in plaats van te lezen. Noten lezen is een hulpmiddel, geen doel. Je kunt het goed gebruiken bij het spelen omdat je nu eenmaal niet alles kunt onthouden of meteen na kan spelen.

Hoe schrijf ik mij in? 
Er is geen algemene inschrijfpagina op onze website. Je kunt je inschrijven via de pagina van de betreffende les, cursus of groep. Kies in de paarse horizontale balk bovenaan de website uit ons aanbod: Muziekmix, Cursussen, Groepen of Instrumenten & Zang.

Kan ik een proefles volgen?
Natuurlijk! En die is helemaal gratis. Een proefles volgen kan bij al onze instrumentale lessen en zangles. Meld je hier aan.

Kan ik financiële ondersteuning krijgen voor het lesgeld?
Dat kan. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Volwassenenfonds Sport & Cultuur willen je graag ondersteunen. Hier vind je meer informatie.

Kan ik ook losse muzieklessen nemen?
Ja. Hiervoor hebben we een knipkaart voor 5 of 10 lessen van een half uur. Je kunt hem het hele cursusjaar flexibel gebruiken. Je kiest zelf je lesmomenten uit. Daarmee is de knipkaart ideaal als je een paar muzieklessen uit wilt proberen, of wanneer vaste wekelijke momenten jou niet goed uitkomen. Ook leuk om cadeau te doen!

Kan ik iemand een les of cursus cadeau doen?
Jazeker! Naast dat je iemand kunt verrassen met onze knipkaart (zie vorige vraag) hebben we ook een feestelijke cadeaukaart. Ook die is het hele cursusjaar te gebruiken. Het bedrag mag je zelf bepalen. De Seewyn-cadeaukaart is aan te vragen bij mw. Amai Pillen (administratie): a.pillen@seewyn.nl.