Discipline

Leeftijd

Locaties

Harmke Bijlsma – Johnson

Na de beginselen van het muziek maken te hebben geleerd op blokfluit en piano, verhuisde Harmke als 10-jarige naar het dorp Kimswerd, waar ‘iedereen bij het korps speelde’. Ook Harmke ging bij het korps, het instrument werd saxofoon, de sopraan om precies te zijn.

Na een aantal jaren les bij Jouke Hoekstra (koperdocent) kreeg zij les van Iwan Szomoru, Karl Veen, Ed Boogaard, en studeerde zij af als Docerend en Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Op dit moment geeft zij les aan It Toanhûs in Joure, Lemmer en Sneek, en bij Seewyn Kunsteducatie in St. Annaparochie.

“Saxofoon is zo mooi, omdat je kan samenspelen in diverse orkesten en ensembles. Zo speel ik en heb ik gespeeld in diverse saxofoonkwartetten, saxofoonorkesten, harmonie- en fanfare-orkesten en bigbands. Tijdens de lessen probeer ik leerlingen in contact te brengen met vele soorten muziek, en veel te laten samenspelen. Zo wordt muziek maken niet alleen leuk voor jezelf en anderen die luisteren, maar is het ook een sociale bezigheid waar je veel mensen ontmoet en een band mee opbouwt. Want samen muziek maken verbindt. Daarnaast vind ik muziek maken ‘toneelspelen met geluid’. Het gaat over gevoel. Naast een goede technische en theoretische basis (waardoor leerlingen overal terecht kunnen) en kennismaken met meerdere muziekstijlen, is dat ‘toneelspelen met geluid’ belangrijk ik mijn saxofoonlessen.”


 

SISaxfoon

Saxofoon

39

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag

Franeker - Sjaardemastr 1, Sint Annaparochie, Harlingen - MFC Het Vierkant, Dronrijp - MFA

Meer informatie