Muzikaal Feest van het Nij Talint Orkest!

8 december 2023

Een reis van muzikale ontdekkingen begon in september voor een groep fantastische nieuwkomers in de wereld van blaas- en slagwerkinstrumenten. Dankzij de samenwerking van dertien muziekverenigingen, Mear Mei Muzyk en Seewyn Kunsteducatie kregen zij deze unieke kans.

Onder de inspirerende leiding van Luc Feikens, Syde van der Ploeg en Eric Roelofsen vonden wekelijkse repetities plaats in Harlingen, Franeker en St. Annaparochie. Het resultaat? Drie prachtige Nij Talint Orkesten zijn ontstaan, van het eerste geluid tot het spelen van meerstemmige muziek. Een bewonderenswaardige prestatie die ze graag willen delen met vrienden, familie en alle geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom om te ervaren hoe muziek maken binnen ieders bereik ligt!

Nij Talint Orkest Harlingen
Vrijdag 15 december, 20.30 uur
Verenigingsgebouw Stedelijke Muziekvereniging Harlingen
Hoogstraat 55, 8861 AE Harlingen

Nij Talint Orkest Franeker
Zaterdag 16 december, 10.30 uur
Theater de Koornbeurs
Noord 2, 8801 KP Franeker

Nij Talint Orkest Sint-Annaparochie
Zaterdag 23 december, 15.00 uur
Rembrandtzaal in Ons Huis
Beuckelaerstraat 2, 9076 DA Sint-Annaparochie

Syde van der Ploeg deelt zijn enthousiasme over de eerste repetitie met Guus Pieksma. “Ik ben erg enthousiast over het concept en de gedachte achter het NTO! Ik heb jarenlang met beginnersorkesten gewerkt en ook volwassenen lesgegeven, maar het NTO overtreft mijn verwachtingen. Alle leden zijn zeer gemotiveerd en zetten zich enorm in. Ze zijn over het algemeen behoorlijk zelfkritisch, wat soms tot frustratie kan leiden, maar ze kunnen ook uitstekend relativeren. Dit maakt het als dirigent erg leuk om het NTO te leiden.” Ook Luc Feikens is enthousiast over de methode: “De noten waren makkelijk te lezen en het instrument werd steeds beter te beheersen.”

Eric Roelofsen licht een tipje van de sluier op over wat het publiek kan verwachten. “Blue Supermoon is een uitdagend muziekstuk. Band & Friends is een leuk nummer en bestaat uit drie delen. Het is een samenspel tussen het Nij Talint Orkest en muzikanten van de vereniging. Als afsluiter van het concert hebben we ‘In München steht ein Hofbrauhaus’. Een heerlijk meedeinnummer voor het publiek en een feest om samen te spelen.”

Muziekverenigingen, deelnemers en dirigenten kijken met veel enthousiasme terug op de afgelopen weken en kijken uit naar het slotconcert en de voortzetting van het “Nij Talint Orkest”. Na het concert houdt het orkest niet op te bestaan. De muzikanten zijn zo enthousiast geworden dat ze gewoonweg niet kunnen en willen stoppen. Ze hebben een nieuwe passie ontdekt. Muzieklessen zijn geweldig voor iedereen die zijn liefde voor muziek wil ontdekken of verbeteren. Bij Seewyn Kunsteducatie vind je een breed scala aan muzieklessen, met een ruime keuze aan instrumenten. Of je nu gitaar, trompet, klarinet of dwarsfluit wilt leren spelen, onze ervaren docenten staan klaar om je te begeleiden op jouw muzikale reis. Breng een bezoek aan Seewyn Kunsteducatie en laat je inspireren door de magie van muziek!

Dit fantastische muziekproject is mogelijk gemaakt door Seewyn Kunsteducatie, Mear Mei Muziek en dertien muziekverenigingen: Stedelijke Muziekvereniging Harlingen, Hosanna Harlingen, Leger des Heils Harlingen, Advendo Franeker, Burdine St. Annaparochie, Concordia Wjelsryp, Halleluja Menaam, De Bazuin Tzummarum, Kunst en Genoegen Dronryp, Ons Genoegen Marsum, Drum- en Showfanfare DSG Waadhoeke, Stedelijk Muziekcorps Harmonie Franeker, Sternse Slotlanders Franeker.