Seewyner van de maand december – Sara Alyarimi

7 december 2023

Sara is 10 jaar oud en volgt ruim 2 jaar wekelijks pianoles in Franeker bij Trudy Baard.
Haar idool is Taylor Swift. Sara is gepassioneerd door muziek, pianospelen en zingen. Onlangs is ze ook begonnen met zangles. Daarnaast geniet ze van knutselen en gamen.

Sara begint haar optreden met een stuk waarin ze afwisselend tussen piano (p) en forte (f) speelt, wat respectievelijk zacht en luid betekent. Het tweede nummer begint mysterieus en gaat over een goochelaar. Wat Sara ook fantastisch vindt aan pianospelen, is dat je meerdere noten tegelijk kunt spelen. Bijvoorbeeld, het spelen van een melodie met je rechterhand en de begeleiding met je linkerhand, of andersom, zoals te horen is in het derde nummer dat Sara speelt: ‘Kom naar het circus’. Sara sluit af met het harplied. Hierbij maakt ze gebruik van het rechterpedaal, waardoor de akkoorden prachtig doorklinken. Dit is behoorlijk uitdagend: beide handen moeten spelen en op het juiste moment moet ze het pedaal ‘wisselen’.
Op de maandagavond volgt Sara ook theorieles, waar ze haar kennis over muziek vergroot en zich voorbereidt op het theoretische en praktische examen A later dit seizoen.

Muzieklessen zijn geweldig voor iedereen die zijn passie voor muziek wil ontdekken of verbeteren. Bij Seewyn Kunsteducatie vind je een breed scala aan muzieklessen, met een ruime selectie aan instrumenten om uit te kiezen. Of je nu gitaar, piano, viool of iets anders wilt leren spelen, onze ervaren docenten staan klaar om je te begeleiden op jouw muzikale avontuur. Kom langs bij Seewyn en laat je inspireren door de muziek! Seewyn Swingt!